MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal IX. Országos Lepkész Találkozó (OLT)

IX. Országos Lepkész Találkozó (OLT)

Közzétette: root 2023. 06. 08. Olvasottság:805

2023-ban kilencedik alkalommal rendezzük meg az Országos Lepkész Találkozót, amelynek immár másodjára, az Őrségi Nemzeti Park ad otthont.

2023-ban kilencedik alkalommal rendezzük meg az Országos Lepkész Találkozót, amelynek immár másodjára, az Őrségi Nemzeti Park ad otthont. A rendezvény ezúttal az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság részvételével zajló LIFE Metamorphosis projekt keretében valósul meg. Ezzel összhangban a projekt célfajai és élőhelyeik kitüntetett szerepet kapnak előadásaink és kerekasztal-beszélgetéseink során. Az OLT hagyományához hűen a rendezvény legfőbb célja továbbra is a lepkékkel foglalkozók összefogása, lehetőség megteremtése a tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre. Ennek megfelelően a program széles területet ölel fel a tudományos eredmények bemutatásától, a faunisztikai megfigyeléseken keresztül, egészen a fényképes élménybeszámolókig. A hétvégét lepkésztúrák és éjszakai lepkék megfigyelése teszik színesebbé, és meglepetés programunk is lesz. A találkozóra minden lepkészt és lepkék iránt érdeklődőt szeretettel várunk!

Időpont: 2023. július 28.-30. (péntek-vasárnap)
Helyszín: Gatter Fogadó, Szalafő, Templomszer 21. (GPS: 46.86740, 16.36088)

Szervezők:

Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság

Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület

Szállás

Gatter Fogadó
A fő épület 11 szobában összesen 54 főt képes befogadni kényelmesen, valamint két jurtában összesen 6 főnek tudunk szintén kényelmesen helyet biztosítani.
A rendelkezésre álló helyek feltöltése jelentkezési sorrendben történik. Amennyiben az összesen 60 férőhely kevésnek bizonyulna, lehetőség van sátrazásra is.
A Gatter Fogadóban megszálló résztvevők szállásdíját a LIFE Metamorphosis projekt támogatásának köszönhetően az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja. Egyéb szálláshely igénybevétele önköltséges.

Étkezés

A találkozón a pénteki vacsorát, a szombati háromszori étkezést és a vasárnapi reggelit az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja a résztvevők számára. Az étkezési igényeket kérjük a regisztrációs űrlapon jelezni.

Regisztráció

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs űrlap az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/8SWqEJTpwTgpqGhJ8

Jelentkezési határidő:
2023. június 30. (péntek)

Konferencia-póló

Az SZJMLE jóvoltából idén is készül egyedi póló a konferencia résztvevői számára. Az egyesület tagjai számára a póló ingyenes, de a tagsági díj (1000 Ft/év) befizetéséhez kötött. Nem egyesületi tagok számára a konferencia-póló 5000 Ft/db áron vásárolható. Pólót igényelni és a méretet megadni a regisztrációs űrlapon lehet. Kérjük, hogy akik pólót rendelnek, annak árát, vagy az egyesületi tagdíjat a következő bankszámlára legyen szíves átutalni: Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület, CIB-Bank: 11100908-18568198-36000001. A megjegyzésben tüntessétek fel a neveteket és hogy a tagdíjat vagy a póló árát utaltátok e el.

Előadások

Előadónak bárki jelentkezhet max. 250 szavas absztrakt benyújtásával a regisztrációs űrlapon. A szervezők választják ki a beérkező absztraktok közül azokat, amelyek bekerülnek a konferencia programjába. Pusztán tényeket, adatokat, számokat bemutató előadásokkal szemben előnyben részesítünk olyan témákat, melyek újszerű perspektívában, a lepkészeten túlmutató látókörbe helyezve mutatnak be egyébként lepkékkel, lepkevédelemmel, illetve a lepkészet népszerűsítésével összefüggő problémákat, ötleteket. Lehetőség van nem csak eredmények, hanem ötletek, javaslatok bemutatására és megvitatására is.

Idén is lesz lehetőség érdekes lepke-megfigyelések, lepkész-kalandok és izgalmas történetek bemutatására. Ezeket az alábbi űrlap segítségével küldhetitek be és Korompai Tamás fogja majd prezentálni őket: https://forms.gle/kNzhVrXSobr1jubg7

Kapcsolat

Faragó Ádám, faragoadi@gmail.com 30/655 0228
Szentirmai István, i.szentirmai@gmail.com 30/377 5494

Tervezett program

július 28. (péntek)
(korábban érkezőknek közös lepkészés a házigazdákkal az Őrségi Nemzeti Park rétjein)
16 órától Regisztráció, szálláshelyek elfoglalása (Szalafő, Gatter Fogadó)
17 órától Köszöntő, program ismertetése
LIFE Metamorphosis – Lepkevédelmi jó gyakorlatok kifejlesztése Közép-Kelet-Európában projekt bemutatása és megvitatása
19 órától Vacsora a Gatter Fogadóban
20 órától Kötetlen beszélgetés, éjszakai lepkészet a Gatter Fogadónál és további tetszőleges helyszínen
július 29. (szombat)
8 órától Reggeli a Gatter Fógadóban
9 órától Terepi program a LIFE Metamorphosis élőhelyfejlesztési beavatkozásainak helyszínein
(ebéd terepen szendvics-csomagból)
15 órától Előadások a Gatter Fogadóban
17:30-tól Rendhagyó vetélkedő
19 órától Vacsora a Gatter Fogadóban
21 órától Kötetlen beszélgetés, éjszakai lepkészet a Gatter Fogadónál és további tetszőleges helyszínen
július 30. (vasárnap)
8 8órától Reggeli a Gatter Fogadóban
9 órától Terepi program a LIFE Metamorphosis élőhelyfejlesztési beavatkozásainak helyszínein

A(z) AKTUÁLIS MBT RENDEZVÉNYEK rovat összes cikke:

Ideart Az oldal 116 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég