MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal Kreatív környezetvédelem - A Jane Goodall Intézet vetélkedője középiskolásoknak

Kreatív környezetvédelem - A Jane Goodall Intézet vetélkedője középiskolásoknak

Közzétette: root 2023. 03. 05. Olvasottság:1069

A Jane Goodall Intézet Roots & Shoots programjának népszerűsítése érdekében 2023. februárjában az Agrárminisztérium által meghirdetett Zöld Forrás támogatási program segítségével két fordulós vetélkedőt hirdet középiskolai csoportok számára.

A vetélkedő célja:

Környezetvédelmi ismeretterjesztés, a diákok érzékenyítése, cselekvésre ösztönzése a környezettudatosság és fenntarthatóság témakörében.

A vetélkedő menete:

A jelentkező csapatoknak elektronikusan eljuttatjuk Roots&Shoots információs anyagunkat, és a Földgömb magazin fenntarthatósággal kapcsolatos írásaiból készült hangoskönyvet. Ezek segítségével inspirációt szereznek a projektmunkájukhoz és megalakíthatják saját Roots&Shoots csoportjukat. A csapatokat arra buzdítjuk, hogy fedezzék fel a közvetlen környezetükben tapasztalható problémákat és lehetőségeket, majd kreatív megközelítéssel reagáljanak és próbáljanak választ adni, megoldásokat keresni. A jelentkező csapatoknak tartunk egy webináriumot, ahol segítséget kapnak saját akciótervük elkészítéséhez, amit április 12-ig kell elküldeniük a Jane Goodall Intézetnek. A legjobb 8 projekt ötletgazdáit meghívjuk a május 26-i vetélkedőre, ahol a csapatok a szakmai zsűri előtt bemutatják projektjüket és számot adnak a Zöldgömb hangoskönyv anyagából szerzett tudásukról. A vetélkedő valamennyi résztvevője értékes jutalomban részesül, a 2. fordulóba be nem jutott csapatok is további támogatást kapnak projektjük megvalósításához.

Segédanyagok:

A vetélkedő részletes információs anyaga a projekttervek űrlapján j érhető el.

Jelentkezés:

A vetélkedőre 3-4 fős középiskolai csapatokat várunk.

A jelentkezés a következő linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével történik.
Regisztrációs határidő:

2023. március 24.

Projektervek űrlapja

A projekttervek űrlapja itt érhető el. 
(Kitöltése csak a regisztráció után, áprilisban esedékes!)Projekttervek leadási határideje:
2023. április 12.

Ütemezés:
  • 2023. március 24. Regisztrációs lap kitöltése
  • 2023. március 28. Roots&Shoots webinárium
  • 2023. április 12. Projekttervek leadási határideje
  • 2023. május 26. Vetélkedő (budapesti helyszínen)
A Roots & Shoots mozgalom
A Roots & Shoots (Rügyek és Gyökerek) a Jane Goodall Intézet nemzetközi természet- és környezetvédelmi hálózata. A program célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el. A mozgalomban tevékenykedő csoportok megoldásokat keresnek a természetet, az élővilágot veszélyeztető problémákra, és igyekeznek segítséget nyújtani a körülöttük lévő élőlényeknek, beleértve az embert is.

A Roots & Shoots hálózatot Dr. Jane Goodall hívta életre 1991-ben Tanzániában, ma már a világ több mint száz országában működik. Magyarországon jelenleg több mint ötven R&S csoport tevékenykedik, tagjaik legnagyobb számban gyerekek és fiatalok.

További információk: 

https://www.janegoodall.hu/rs/rootsandshoots

A(z) AKTUÁLIS MBT RENDEZVÉNYEK rovat összes cikke:

Ideart Az oldal 110 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég