MBT Biológia - www.mbt-biologia.hu - info@mbt-biologia.hu | nyomtatta: vendég


Főoldal XIII. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia

XIII. Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferencia

Közzétette: Mecsnóber Melinda 2022. 03. 01. Olvasottság:2895

Kedves Kollégák!

A Magyar Biológiai Társaság Természetvédelmi és Ökológiai Szakosztálya az Ökológiai Kutatóközponttal, Pécsi Tudományegyetemmel és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködésben tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciát. A konferencia ezúttal a klímaváltozással kapcsolatos kutatásokat és gyakorlati megvalósításokat, a felmutatható trendeket, veszélyeket, lehetséges megoldásokat fogja áttekinteni.

A XIII. MTBK továbbra is kiemelt küldetésének tekinti a magyar természetvédelemben részt vevő felek közötti párbeszéd és eszmecsere elősegítését, így a rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk határainkon innen és túlról egyaránt.

Reményeink szerint találtunk egy új időpontot, amihez talán a járványhelyzet is kegyes lesz. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a korábbi szokásoktól eltérően a meghirdetett időpont némileg szokatlan, mind a hónap, mind az érintett hétköznapok tekintetében:
2022. AUGUSZTUS 28-31., VASÁRNAP-SZERDA.
Ezúton is köszönjük a befogadást a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának, és az együttműködést a partnereinknek!

A további részleteket az itt letölthető körlevélben olvashatják:
1. körlevél
2. körlevél

XIII. MTBK programfüzet
XIII. MTBK absztraktkötet

Az idei konferencia kiemelt témája a klímaváltozás, de a korábbi gyakorlatokhoz hasonlóan a poszterszekcióban, a műhelyvitákban, stb. az MTBK továbbra is a hazai természetvédelemhez kötődő minden kutatás, eredmény bemutatásának, megvitatásának kiemelt fóruma. Így várjuk a jelentkezéseket, absztraktokat nem csak a klímaváltozás terén végzett munkákból, hanem minden más, természetvédelemhez kötődő elméleti és gyakorlati területről is.

Reméljük, hogy el tudnak jönni, és végre találkozhatunk!

A pécsi találkozásig jó munkát kíván a Szervezőbizottság nevében,
Lazányi Eszter
(titkár)

A(z) AKTUÁLIS MBT RENDEZVÉNYEK rovat összes cikke:

Ideart Az oldal 114 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég